Sivut

13.10.2010

Suklaa-cashew-pähkinämuffinssit




Ohjeesta tulee n. 12 isoa ja 8 pienempää muffinssia

225g voita
3 dl sokeria
3 munaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 1/4 dl maitoa
100g suklaata rouheena
100g suolattuja cashew-pähkinöitä rouheena.

Koristeluun 100g leivontasuklaata sulatettuna, pähkinärouhetta ja suklaarouhetta (50-100g).

Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää neste ja suklaa- ja pähkinärouheet. Huom! Säästä osa pähkinärouheesta koristeluun.

Annostele muffinssivuokiin ja paista 200C n. 15 min.

Sulata suklaa vesihauteessa, valuta jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele suklaa- ja pähkinärouheilla.


***
Ohjetta täytynee hieman hioa, koska mielestäni nämä olivat hiukan kuivia. Toki kuivahtavat helposti koristelunkin kuivumisen aikana ja tarjolle laitettaessa.

1 kommentti:

  1. Hyvää oli. Vois käyttää mikrossa, toki juhlissa hankalaa, mutta omassa päiväkahviketkessä onnistuu.

    VastaaPoista