13.10.2010
Suklaa-cashew-pähkinämuffinssit
Ohjeesta tulee n. 12 isoa ja 8 pienempää muffinssia
225g voita
3 dl sokeria
3 munaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 1/4 dl maitoa
100g suklaata rouheena
100g suolattuja cashew-pähkinöitä rouheena.
Koristeluun 100g leivontasuklaata sulatettuna, pähkinärouhetta ja suklaarouhetta (50-100g).
Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää neste ja suklaa- ja pähkinärouheet. Huom! Säästä osa pähkinärouheesta koristeluun.
Annostele muffinssivuokiin ja paista 200C n. 15 min.
Sulata suklaa vesihauteessa, valuta jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele suklaa- ja pähkinärouheilla.
***
Ohjetta täytynee hieman hioa, koska mielestäni nämä olivat hiukan kuivia. Toki kuivahtavat helposti koristelunkin kuivumisen aikana ja tarjolle laitettaessa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hyvää oli. Vois käyttää mikrossa, toki juhlissa hankalaa, mutta omassa päiväkahviketkessä onnistuu.
VastaaPoista