Sivut

23.11.2010

1-vuotiaalle prinsessalle


Tyttären ensimmäinen syntymäpäiväkakku oli pitkään mietinnässä.
Hieman suunnitelmat muuttuivat matkan varrella, ja kun synttäreillä oli kutsuista lähtien sydänteemaa, päädyin osittain sydämen malliseen kerroskakkuun.
Aina ei kaikki mene niinkuin Strömsössä, mutta tässä lopputulos. Paljon taas opin ja paljon on vielä opittavaa.

Allaoleva kakku on 20-25cm muotovuoassa paistettu pohja, johon muodostuu sydämenmuotoinen täyte. Sydänkakku on leikattu pienestä pyöreästä kakusta.
Koristeluun oli hiukan erilaiset suunnitelmat, mutta rajoituksia tuli kun tuo sydän veikin aika ison osan kakun päällispinta-alasta, eikä esim. noita gerberoita voinut sijoittaa sydämen reunoille.

Varmaan tunnin sitten pähkäilin että miten ihmeessä asetan nuo kukat ja perhoset kakun pinnalle ja reunoille, ja vihdoin pääsin jonkinlaiseen lopputulokseen. Vielä pikeerillä yksityiskohtia (kokeilin sitäkin ekaa kertaa, ja suoraan tuohon kakkuun :P, ei hyvä) ja hopeasuihketta viimeistelyyn niin tulihan siitä ihan hyvä :)


Päällinen vaahtokarkkitaikinaa, alla kermakerros. Kerma tosin tekee sen että kakun pinta säilyy vähän liian pehmeänä, ja pintaa on vaikea koristella, toisin kuin sokerikreemillä joka jähmettyy jääkaapissa.
Täytteenä Mariannesuklaa + Vispi.

4 kommenttia:

 1. miten te raaskitte syyä noi?!

  VastaaPoista
 2. On kyllä upea! Saitko alimmaisesta kakusta onnistuneen, ettei ollu liian kuivakasta? niin kun mulla tapana.. :)

  VastaaPoista
 3. Miia: Syötäväksi ne on tehty :) etenkin meillä pikkumies voisi elää marsipaani- ja sokerimassakukkasilla ;)

  Metta: Kiitos :)

  Riikka: Alimmainen kakku oli ihan ok, ehkä hiukan olisi voinut olla kosteampi. Lusikalla levitin ja "painelin" maitokaakaota nuille reunoillekin.

  VastaaPoista