Sivut

9.8.2011

Syntymäpäiväkakkua 90-vuotiaalle
Miehen pappa saavutti kunnioitettavan 90 vuoden iän, ja juhlistimme häntä kahvittelun merkeissä. Minä sain kunnian tehdä kakun ko. juhliin. Halusin tehdä ehdottomasti kermakakun, ja aika perinteisen. Tätä kakkua tein taas jossain ihan muualla kuin kotona, ja aika säätöä meinasi olla koristelujenkin kanssa, etenkin kun minulla ei kovin kirkkaana ollut mielessä edes aloittaessa että mitenköhän kakun kuorrutan... :)
Mutta hyvät tuli ja kestivät vielä helteessä perille asti :)

Tein siis kaksi kakkua, 30 hlön kakun juhlavieraille ja 20 hlön kakun hoitohenkilökunnalle.

Täytteenä hyväksi havaittu mascarponevaahto (vispikerma, mascarpone ja valkosuklaarouhe) sekä itse poimitut vadelmat. Kakkupohjat sivelty myös Lemon Curdilla. Makeaa siis tuli, mutta ihana yhdistelmä!

Reunat on siis Vispiä, ja vedetty lastalla (yläreunaa olisi saanut tasoittaa vielä ylemmäksi) ja päällä oranssi sokerimassalevy, jonka kaulitsin kaverilta lainatun alustan päällä. Reunapursotukset kaakaojauheella värjättyä kermaa ja alareunassa mantelirouhetta. Nuo tiikerililjat tein jo aikaa sitten, ja nyt vasta löysivät tiensä kakun pinnalle. Mutta kuumuus sulatti niistäkin keltaisen tomuvärin pois, hyvä että pysyivät koossa ja matkassa mukana edes tuon näköisinä. Suklaaruusut ja lehdet on valmista markettitavaraa.

(Muut tarjottavat muiden käsialaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti