Sivut

16.11.2011

HempeilyäJa toki tasavertaisuuden nimissä tyttösen oikeana 2-vuotissynttäripäivänä piti tehdä myös kakku päivähoitoon vietäväksi. Alunperin aikeissa oli tehdä Haisuli-kakkua vastaava Pikkumyy-kakku, kun sellainen pehmolelu löytyy tytöltä ja se on aina hoidossakin mukana, ja olisi teemaltaankin sopinut kaksivuotiaalle pikkuneidille ;)
Peppi Pitkätossuakin suunnittelin vaihtoehtoisesti maalaavani kakun pinnalle, mutta oli myönnettävä ajan ja jaksamisen rajallisuus ja lähdettävä pursotuslinjalle!

Jonkun blogista löysin tämän suht yksinkertaisen mutta näyttävän pursotusidean, joten sehän sopi tyttömäisen hempeään kakkuun.

Pohjana vakkari suklaapiirakka (se on vaan niin helppo ja nopea tehdä ja AINA onnistuu; sokerikakkupohjien kanssa kun tuppaa joskus olemaan sellaista säätöä), ja täytteenä kinuskia, puolukoita ja kermavaahtoa. Yleensä olen tähän kombinaatioon laittanut kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia mutta siihen ei aika riittänyt ja jääkaapista löytyi valmispurkki, joka kuitenkin on hieman valuvampaa tavaraa kuten kuvasta näkyy. Ja tosiaan olen nyt hoksannut että etenkin näissä mehevämmissä suklaapiirakkakakuissa riittää yksi täyteväli, kakun ei aina tarvitse olla sen kymmenen senttiä korkea, vaan matalammistakin riittää silti hyvin syötävää useammalle herkuttelijalle :)

4 kommenttia:

 1. Yksinkertainenkin on kaunista <3

  VastaaPoista
 2. TOsi kaunis kakku, ja muutenkin taas kaikkea ihanaa täällä! Meillä sanottiin päikyssä, että itsetehtyä ei saa viedä, pöh. Keksilinjaa sitten vaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia vaan kehuista :)

  Meillä nuo muksut kun on siellä perhepäivähoidossa, niin sinne saa kyllä viedä, kun ruokakaan ei tule mistään keskuskeittiöltä... ;)

  VastaaPoista