Sivut

28.10.2012

Kerroskakku

Aina kun on aihetta juhlaan, pitää juhlia (ja leipoa). Aina on aikaa kakulle ;)

Oikea syntymäpäiväni oli siis menneellä viikolla ja tietty kakuntekoon. Työkavereiden kanssa ei oltu vielä juhlistettu, joten vein tämän heille herkuteltavaksi.

Kerroskakku oli vaihtelun vuoksi mielessä, ja toteutin sen näin. Tein kaksi vaaleaa peruspohjaa 20cm vuokiin (yht. 6 isoa munaa), ja pienensin toista kakkua hieman täyttämisen jälkeen joten valmiissa kakussa halkaisijat lienevät n. 21cm ja 14cm.

Päällä valkoista sokerimassaa ja oranssilla Candy Meltsillä pursotettuja koukeroita (pursotuspussina pikkuruinen minigrip). Suht nopesti tuokin materiaali alkaa kovettumaan joten välissä pussista purskahteli hieman epämääräisempiä koukeroita.
Päällisosaa pähkäilin kauan, sitten muistin edelliskakusta yli jääneet ruusut, jotka ei tosin olleet mitään mallikappaleita. Mutta sopivat aika hyvin tuohon, ja kun niitä oli juuri kolme!

Tuon päällimmäisen kakun alareunat piti myös huolitella oranssilla nauhalla, mutta se ei enää mielestäni sopinutkaan tuohon joten jätin pois. Valkoisen reunan olisi siis voinut huolitella aiemmin paremmin kakkua koottaessa.


Täytteenä

Valkosuklaamousse
1 levy, 130g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
125g (puoli purkkia) Lidlin 4% rahkaa

(Sulata suklaa ja sekoita varovasti vatkattuun kermavaahtoon johon lisätty rahka).

Mansikkamousse
3,5dl sokeroitua mansikkasurvosta/sosetta
2,5dl Flora Vanillaa
125g (puoli purkkia) Lidlin 4% rahkaa
3 liivatetta

(Vaahdota Vanilla ja lisää rahka & sose. Liota kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet pieneen tilkaa kiehuvaa vettä ja lisää täytteeseen).

Kokoa kakku kelmutettuihin vuokiin. Kumoa muutaman tunnin päästä ja vatkaa purkki kermaa massan alle laitettavaksi. Päällystin kakut siis erikseen ja kokosin sitten, päällimmäisen kakun alla on vielä kertakäyttölautasesta leikattu ympyrä tukena ja kosteuseristeenä.

Hyvää oli ja hävisi nopsaan parempiin suihin! Itse tykkäsin etenkin kovin tuosta valkosuklaatäytteestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti