12.5.2011
Brush embroidery
On tämän kakun koristelutekniikan hieno nimi! :D
Tehdään yleensä pikeerillä, mutta tumma suklaahan soveltuu tähän aivan yhtä hyvin. Vaikka kuinka googlettelin, en löytänyt toista vastaavaa esimerkkiä..?! Pikeerin kanssa kun en vielä ole oikein sujut, niin suklaalla sai helposti & nopeasti näyttävän koristelun.
Periaate on siis se että piirretään/pursotetaan kukan tai lehden ääriviivat, ja sitten pienellä pensselillä vedellään pursotusta kukan keskustaan päin. Voi muunnella aika moneksi ja saa erinäköisiä kukkia. Täytyy tosin tehdä terälehti kerrallaan koska ohut suklaaviiva jähmettyy aika nopsaan kylmän kakun pinnalla.
Päällä sekavärisistä vaahtiksista tehty fondant, jota värjäsin vielä oranssimmaksi.
Kakku on tehty kuuden munan suklaapohjaan, kostutus kaakaolla ja välissä daim-kermaa.
Ystäväni tilasi tämän kakun viedäkseen työpaikalleen syntymäpäivänsä kunniaksi. Täysin vapaat kädet sain; kunhan numeroita ei tulisi esille ;)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hieno!!
VastaaPoistaAika kiva! Pitää pistää korvan taa tuo tekniikka :)
VastaaPoistaTyylikäs. Yritin huutaa hep tuonne huhtikuun tilastoihin vaan en onnistunut. Hephep...
VastaaPoistaOn upea. Vaikkakin hieman vaikea ja liian hieno nimi..T: maalaistollo
VastaaPoistaAivan mahtava kakku :) Maistui ja herätti ihastusta! Kiitos vielä kerran!
VastaaPoistaHieno kakku! Pitää kokeilla joskus itsekin ja kiva tietää, että suklaalla onnistuu kanssa hyvin!
VastaaPoista