27.6.2011
Mansikkainen juhannuskakku
Lainasin kirjastosta ihania kakkukirjoja, ja Mestari Aleniuksen Kakkuklassikot -kirjassa oli monta kokeilemisen arvoista ohjetta. Joten tämä 30 hengen kakku on sieltä, banaani-suklaakakku sovellettuna. Tumma 6 munan sienikakkupohja, välissä banaania, mansikkaa ja vaniljakermaa (kuohukerma + Ekströms) ja höysteenä ohjeen mukaan itse keitettyä suklaakastiketta sekä tryffeliä. Kostutus ohjeen mukaan ihanalla omena- & sitruunamehuseoksella. Päällä kermasipaisut & -pursotukset, raidat tryffelillä ja värjätyllä valkosuklaalla ja reunoilla tummasuklaarouhe. Mansikat kieritin hyytelösokerissa.
Kakku oli siis aika monivaiheinen ja työläs, ja jos joku haluaa ohjeita niin voin ne sitten tähän lisätä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos. Tämä oli oikein herkullinen. Tuli syötyä täällä juhannuksen julinnassa aivan viimeistä murua myöten. Kiitos viimeisestä!
VastaaPoistaTosi kaunis kakku!!
VastaaPoistaTää oli niiiin hyvää!
VastaaPoista