9.8.2010
Papaija-limejuustokakku
Kaupasta löytyi tämmöinen ihanan näköinen, pikkuinen hillopurkki, ja heti iski luovuus soveltaa sitä hedelmillä koristeltuun juustokakkuun, ja etenkin juustokakun kiilteeseen. Lähikauppa ei tarjonnut tuoretta papaijaa, joten pelkällä hillolla mentiin ja höysteeksi sentään aitoa limeä. Appelsiini maistuu myös täytteessä.
Joten tässä siis sitrushedelmäinen, makea ja kuohkea lopputulos.
Ensinnäkin pohja on tehty poikkeuksellisesti ilman voita marmeladin avulla, ja näin tulikin miellyttävän pehmeä rakenne, mutta tosi makea maku.
Koristelussa halusin kokeilla valkosuklaaspritsausta kiilteen päällä ja laittaa näyttävää ananaskirsikkaa, limeviipaleiden seuraksi.
* * *
(20cm irtopohjavuokaan)
Pohja:
200g vaaleita pikkuleipiä
4 rkl Lime Curdia
-> Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita hillo hyvin joukkoon. Painele vuokaan jossa leivinpaperi pohjalla.
Täyte:
2 dl kuohukermaa
2,5dl Flora Vispiä
200g appelsiinituorejuustoa
0,5 dl Papaija-lime -hilloa
0,5dl tomusokeria
1/4 dl limen mehua
3 liivatetta
Vatkaa kermat erikseen kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita keskenään ja lisää tuorejuusto, hillo ja sokeri. Liuota pehmenneet liivatteet kiehautettuun limemehutilkkaan, sekoita täytteen joukkoon ja kaada vuokaan. Hyydytä jääkaapissa n. 3h.
Kiille:
0,5 dl Papaija-lime -hilloa
2,5 dl vettä
1/4 dl limemehua
3 liivatetta
Sekoita hillo ja vesi keskenään haarukalla. Kiehauta limen mehu ja liuota liivatteet siihen ja lisää nauhana hillo-vesiseokseen. Kaada lusikan kautta kakun päälle ja hyydytä jääkaapissa n. 2h. Koristele.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
HYVÄÄ oli!! Kiitos! Kippo jäi meille ;)
VastaaPoistaKyllä on upeita nää sun kakkusi ja aikas suloinen hillopurkki :-) mutta öö onkos papaija ja passion eri hedelmiä...?
VastaaPoistaKiitokset tarkkasilmäisille Kaisalle ja Hannallekin!! :)
VastaaPoistaPassionit jostain syystä vaan mielessä mutta PAPAIJAA tässä kuitenkin on.