Sivut

20.7.2011

Mansikkakakku




Lomallakin tulee leivottua kesävieraille, ja tässä pitkästä aikaa päivitystä blogiin.
Tämän Karamansikan idean sain samaisesta Aleniuksen kakkukirjasta mistä tuo juhannuskakkukin oli, mutta onhan näitä näkynyt muissakin blogeissa, mm. Kermaruusun blogissa olen vastaavaan törmännyt.
Täytyy sanoa että oli muuten hyvänmakuinen!!

Eli siis, tein tähän 4 munan kääretorttupohjan uunipellille:
4 munaa
2dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Leikkasin levystä kolme hieman sydämen mallista palasta, jotka aina pienenivät kooltaan. Eli eka oli isoin, sitten toinen kerros hiukan pienempi ja kolmas pienin kooltaan jotta mansikkaan saadaan päälle pyöreää muotoa.

Kostutus:
1dl omenamehua
sitruunanpuolikkaan puristettu mehu
hieman sokeria

Täyte:
2dl vispikermaa
250g mascarponea
1/4dl sokeria
n. 70g raastettua tummaa suklaata
litra pilkottuja/lohkottuja mansikoita

+ pohjan päälle Kolmen marjan hilloa (Rainbow)

Päälle:
litra mansikoita, puolitettuina
hyytelösokerikiille pakkauksen ohjeen mukaan

Lehdet ja kara sokerimassaa.

Tässä myös yksi vaihekuva, on tosi epämääräinen mutta siitä näkee kuinka nuo kerrokset muodostuu ja kakun voi päällystää tuolla lopulla täytteellä niin saadaan tarttumapinta marjoille.


Ja vinkkinä muuten tähän väliin, jos juuri tällaisista muotokakuista jää kakkupohjaa tai joku kakkupohja epäonnistuu, siitä voi tehdä appelsiini-valkosuklaa -cakepopseja :)


Hieman huono kuva aiemmilta synttäreiltä (lisänä minttudomino-popseja ja suklaasydän-pikkuleipiä), mutta nämähän tehdään niin että
4-5 munan kakkupohja sekoitetaan 200g appelsiinituorejuustoa, pyöritetään massa palloiksi ja kuorrutetaan valkosuklaalla. Nam!!

2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta mansikkakakulta! Alkaa olla paras mansikka-aika jo menemässä ohi, tai ainakin mansikkahimo on taltutettu tältä vuodelta, joten ehkä tällaista voisi kokeilla ensi kesänä :)

    VastaaPoista
  2. Juu tämäkin kakku tuli tehtyä "ei enää niin priimoista" marjoista. Olivat jo pieniä ja pehmeitä, joten niitä saikin latoa tuohon päälle jonkin verran :) Piti jo aiemmin tätä tehdä, kun ostin pari laatikkoa mansikoita jotka olivat golfpallon kokoisia..

    VastaaPoista