Sivut

24.5.2010

Baileys-kakku





Pitihän minunkin tätä vihdoin kokeilla, Kinuskikissan innoittamana :)
Ohje on mukaeltu.

On kyllä todella herkullista, ja helppo ja nopea tehdä! Suklaakiille vielä päällä, ja maistuu tosiaan ihan kaakaovanukkaalta.

Kakku on tehty 20cm irtopohjavuokaan, ja kyseinen (olikohan Iloleipurin) vuoka on kyllä todella huono koska kakut ei irtoa siitä koskaan nätisti (vaikka nytkin laitoin ruokaöljyä reunoille) ja sokerikakkupohjat paistuvat huonosti.

Ja vispikerma... En koskaan ole tullut toimeen vispikerman kanssa; tämäkin meinasi lopussa vaahtoutua rakeiseksi kun uhkaa juoksettua!! Ei taida olla Flora Vispin voittanutta.

No, maku on tärkein!

Pohja:
1 pötkö Domino-keksejä
50g margariinia

-> murskaa keksit ja lisää rasva, painele irtopohjavuokaan jossa leivinpaperi pohjalla.

Täyte:
2dl vispikermaa
250g mascarpone-juustoa
1,5dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 liivatetta
1 dl Baileys-likööriä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja lisää sokerit. Kiehauta likööri. (Itse kiehutin mikrossa reilusti että kaikki alkoholi varmasti haihtui; sopii näin lastenkin syödä.)
Liuota liivatteet kuumaan likööriin, anna jäähtyä hiukan ja sekoita mascarponen joukkoon, ja yhdistä kermavaahtoon. Kaada vuokaan ja anna jähmettyä muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään.


Suklaakiille:
3 dl rasvatonta maitoa
3/4 dl tummaa kaakaota
1 dl sokeria
3 liivatelehteä

Kiehauta ainekset kattilassa, lisää pehmitetyt liivatteet. Jäähdytä vesihauteessa haaleaksi ja kaada lusikan kautta baileys-täytteen päälle.


Koristeet sokerimassasta.

1 kommentti: