Sivut

27.6.2011

Mansikkainen juhannuskakku



Lainasin kirjastosta ihania kakkukirjoja, ja Mestari Aleniuksen Kakkuklassikot -kirjassa oli monta kokeilemisen arvoista ohjetta. Joten tämä 30 hengen kakku on sieltä, banaani-suklaakakku sovellettuna. Tumma 6 munan sienikakkupohja, välissä banaania, mansikkaa ja vaniljakermaa (kuohukerma + Ekströms) ja höysteenä ohjeen mukaan itse keitettyä suklaakastiketta sekä tryffeliä. Kostutus ohjeen mukaan ihanalla omena- & sitruunamehuseoksella. Päällä kermasipaisut & -pursotukset, raidat tryffelillä ja värjätyllä valkosuklaalla ja reunoilla tummasuklaarouhe. Mansikat kieritin hyytelösokerissa.

Kakku oli siis aika monivaiheinen ja työläs, ja jos joku haluaa ohjeita niin voin ne sitten tähän lisätä.

3 kommenttia:

  1. Kiitos. Tämä oli oikein herkullinen. Tuli syötyä täällä juhannuksen julinnassa aivan viimeistä murua myöten. Kiitos viimeisestä!

    VastaaPoista
  2. Tää oli niiiin hyvää!

    VastaaPoista