Sivut

18.5.2010

Keväänvihreä lime-valkosuklaakakku






Tässä hyydykekakku ihan aidoista raaka-aineista. (Kun se valmis valkosuklaa-limerahka ei oikein miellyttänyt.)
Limen mehu on arvatenkin hyvin hapanta, joten se on makuasia lykkääkö täytteeseen kovin paljon sokeria vaiko jättää happaman raikkaaksi. Mutta jonkin verran sokeria täytyy joka tapauksessa laittaa, mutta siltikin kakusta tulee yllättävän raikas!
Täytyy tosin tunnustaa että en ole ihan varma muistanko vielä nuo täytteen ainekset 100% oikein...! Kakun teosta kun on pari viikkoa aikaa.

Toki täytettä voisi edelleen muokata esim. valkuaisvaahdolla, mascarponella tms mutta tämän tein vanhan juustokakkuohjeeni mukaan.

Kakku tehty 20cm irtopohjavuokaan.


Keksipohja:
175g Digestive-keksejä
75g voita tai margariinia
pari ruokalusikallista Lime Curdia

Täyte:
130g valkosuklaata
100g maustamatonta tuorejuustoa
2 limen mehu
2,5 dl Flora Vispiä
3/4 dl -1dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
4 liivatelehteä

Kiille:
2 limen mehu
lisää vettä yhteensä 3dl:ksi
vihreää elintarvikeväriä
4 liivatelehteä (riittäisi varmasti kolmekin)


Murenna keksit ja sekoita joukkoon rasva ja limehillo. Painele vuokaan.

Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuustoon, samoin limen mehut. Kiehauta vähän vettä ja liota liivatteet siihen, ja sekoita seos tuorejuuston joukkoon. Kääntele lopuksi kerma joukkoon ja mausta sokereilla.

Kaada vuokaan, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Purista limet kiillettä varten, sekoita veteen ja värjää vihreäksi. Kiehauta osa nesteestä, liuota liivatteet siihen ja sekoita loppuun nesteeseen. Anna jäähtyä hetken aikaa ja kaada lusikan kautta juustotäytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti.

2 kommenttia: