Sivut

18.5.2010

Maailman paras suklaakakku





Sain tilauksen miehekkäästä suklaakakusta ilman suurempia krumeluureja.
Tein siis suklaapiirakkaa, jälleen vuokaan!
Ohje riittää uunipellilliseen, ja tämä on tehty pyöreään 26cm kakkuvuokaan, jolloin kakusta tuleekin tosi mehevä.

Tämä suklaapiirakka/kakku on kyllä saavuttanut suuren suosion. Tunnetaan myös nimellä mielenterveyspiirakka ;)
Se on myös helppo tehdä ja säilyy huoneenlämmössä seuraavaankin päivään, jos siis jotain jää jäljelle :)
Jääkaappiin laitettaessa kakku jähmettyy jonkin verran, pysyy mehevämpänä siis huoneenlämmössä.

Kakkutaikina:
2,5 dl vettä
200 g margariinia/voita
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1,5 tl soodaa
1 dl bulgarinajogurttia
2 munaa

Kuorrutus:
2 rkl maitoa
100 g margariinia
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
n. 1/2 pkt tomusokeria


Kiehauta vesi, margariini, kaakaojauhe ja suola kattilassa. Jäähdytä.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtynyt margariiniseos siihen.
Lisää seokseen myös munat ja jogurtti, sekoita puuhaarukalla.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille (tai kunnolla voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan) ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kakkua alemmalla tasolla 30-40 minuuttia (peitä tarvittaessa leivinpaperilla).

Jäähdytä kakku ja tee kuorrutus sekoittamalla margariini, maito ja kaakaojauhe kattilassa, anna kiehahtaa ja lisää tomusokeri. Mitä enemmän tomusokeria, sitä helpommin ja nopeammin kuorrute jämäköityy. Vähäisemmällä määrällä tulee valuvampaa kuorrutetta.

Koristele! Tässä valkosuklaaraitoja ja sokerimassaliljoja.

7 kommenttia:

  1. Olipas vain hyvää kakkua...kaapista ei löytynyt bulgarianjugurttia vaan laitoin kermaviiliä!!! Mutta varsinaista mielenterveyskakkua totta tosiaan =) -Else-

    VastaaPoista
  2. Else, teitkö siis kakun vai pellillisen?
    Uunipellillä kohoaa meinaan paremmin, ja näin syötävääkin riittää enemmän ;)

    Kermaviili sopii varmasti myös hyvin.

    VastaaPoista
  3. kakun tein...mutta kyllä siitäkin riitti hyvin on meinaan aika tuhtia tavaraa 8) mutta niin hyvää!

    VastaaPoista
  4. Ei voi tulla hyvää jos käyttää margariinia ja rasvatonta maitoa,tuossa ylempänä,sitä ei enää edes suklaa pelasta,sori!

    VastaaPoista
  5. Rasvatonta maitoa ei kyllä ole ohjeen missään kohdassa, ja margariini näyttäisi olevan voin vaihtoehtona ;) Itse käytnä aina voita. Mutta margariini toimii monesti paremmin esim. muffineissa.

    VastaaPoista
  6. Baileys-kakun kiilteessä
    T.Anonyymi

    VastaaPoista
  7. Onnistuuko kakun halkaiseminen, onko kuinka murenevaa? Voisikohan tehdä kuorrutetta tuplamäärän ja laittaa puolet kakkukerrosten väliin täytteeksi? =P

    VastaaPoista