Sivut

4.10.2010

Daim-kakku kondensoidusta maidosta





Kondensoitua maitoa on tullut käytettyä "banoffee" -tyyppisiin torttuihin, mm.puolukasta tehtyihin, ja keksin että täytyyhän tätä vanukastyyppistä kinuskia kokeilla hyydykekakkuunkin! :)

Pohja:
150g suklaa-cookies -keksejä
50g voita

1 Daim-patukka (54g)

Täyte:
2,5dl Flora Vispiä
3 valkuaista
1 rkl tomusokeria
1 prk kondensoitua maitoa
4 liivatetta



Keitä maitopurkkia hiljalleen kiehuvassa vedessä noin tunti. Kaada kulhoon jäähtymään.

Rouhi keksit ja sulata voi, sekoita ja painele 20cm irtopohjavuokaan. Rouhi Daim-suklaa ja ripottele keksipohjan päälle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, samoin Vispi ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada keksipohjan päälle.
Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja koristele suklaamakeisilla!

1 kommentti: