
Ohjeesta tulee n. 12 isoa ja 8 pienempää muffinssia
225g voita
3 dl sokeria
3 munaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 1/4 dl maitoa
100g suklaata rouheena
100g suolattuja cashew-pähkinöitä rouheena.
Koristeluun 100g leivontasuklaata sulatettuna, pähkinärouhetta ja suklaarouhetta (50-100g).
Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää neste ja suklaa- ja pähkinärouheet. Huom! Säästä osa pähkinärouheesta koristeluun.
Annostele muffinssivuokiin ja paista 200C n. 15 min.
Sulata suklaa vesihauteessa, valuta jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele suklaa- ja pähkinärouheilla.
***
Ohjetta täytynee hieman hioa, koska mielestäni nämä olivat hiukan kuivia. Toki kuivahtavat helposti koristelunkin kuivumisen aikana ja tarjolle laitettaessa.
Hyvää oli. Vois käyttää mikrossa, toki juhlissa hankalaa, mutta omassa päiväkahviketkessä onnistuu.
VastaaPoista