Sivut

13.10.2010

Mansikka-valkosuklaakakku




Sain kaverilta lainaan tähti/kukkavuoan (Kiitos Else :) ) ja kokeilin siihen tätä kakkua jonka ohjeeseen sain inspiraation lehdessä olleesta Friggsin mansikkajäädykekakkuohjeesta. Aika paljon vetää täytettä tuo reunavuoka, joten hiukan enemmän sitä olisi mielestäni saanut olla niin olisi tullut korkeampi ja täten näyttävämpi kakku.

Pohja:
3 isoa maustamatonta riisikakkua (yht. n. 40g)
260g valkosuklaata

Täyte:
5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
3 dl Danone-mansikkajogurttia
n. 4dl sokeroitua mansikkasurvosta

Murenna riisikakut pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa.
Painele vuoan pohjalle. Tässä siis pelkkä reunavuoka joka alustan päällä.

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon jogurtti ja mansikkasose, lopuksi liivatteet jotka on liuotettu pieneen tilkkaan marjamehua.
Kaada vuokaan ja annan jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Koristele! Tässä valkosuklaa"tähti" ja sokerimassa/marsipaanigerberat.

1 kommentti:

  1. Oih, oli hyvää. Niinkuin kaikki aina mitä sä teet. Pohja oli varsin mukavan erilainen.
    Kiitos viimeisestä.

    VastaaPoista