Sivut

17.10.2011

Mysterycake ja Kirjavinkki!

Lainasin kesällä kirjastosta tämän kirjan, ja olen aina vain uusinut lainaa:


Herkulliset täytekakut, Maria Öhrn.

Kirja on pullollaan kivoja ja aika helppotekoisia ohjeita, ja olenkin aika montaa sieltä testannut, mm. Daim-juustokakku ja Päärynä-nougat-pähkinätorttu, jotka ovat kadonneet valoa nopeammin parempiin suihin :)

Viimeisimpänä oli ihan pakko testata tätä ohjetta, joka Amerikoissa tunnetaan nimellä Mystery Cake, eli porkkanakakun kaltainen, joulunmakuinen, kuulemma suuren suosion saavuttanut versio. Tekisi mieli pitää salaisuus ja maistattaa ensin, mutta tässä kuitenkin ohje:


Kakkupohja:
100g huoneenlämpöista voita
2,5 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3dl (runsas 300g) soseutettua = paseerattua tomaattia tölkistä
5dl vehnäjauhoja
0,5 rkl soodaa
ripaus jauhettua muskottipähkinää
1 tl/pari ripausta jauhettua neilikkaa
1tl kanelia
100g rouhittua saksanpähkinää

Täyte:
1dl kuorta sis. appelsiinimarmeladia

Kuorrute:
300g maustamatonta, levittyvää tuorejuustoa
1 dl kuorta sisältävää appelsiinimarmeladia

Koristeena saksanpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä.

----
Voitele 24cm irtopohjavuoka.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen.
Samoin tomaattisose erissä. Tämän jälkeen kulhossa on epämääräisen näköinen juoksettunut mössö.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan, lisää myös rouhitut pähkinät. Nyt taikina näyttää jo suht normaalilta ;)

Kaada vuokaan ja paista 175C alatasolla 45-50 min, kokeile kypsyyttä tikulla.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan ja levitä marmeladi väliin. Sekoita marmeladia myös tuorejuuston joukkoon ja levitä vapaalla kädellä kakun päälle, koristele pähkinöillä.

Kakku tiivistyy ja vain paranee jääkaapissa "vanhetessaan".

***
Eli TOMAATTIKAKKU, kuulostaa hurjalta mutta hyvää on :)

4 kommenttia:

  1. Mulle tehois ainakin paremmin maistaa ensin ja sit todeta mitä pitää sisällään.. Senverta ennakkoluulonen oon, jotta on jääny varmasti monetkin Herkut maistamatta! ;)

    VastaaPoista
  2. Mutta sähän voit meille maistattaa tätä kakkua reilun viikon päästä! :)

    VastaaPoista
  3. Ja jos kerran paranee vanhetessaan niin täähän on silloin varmasti jo superhyvää! Eikös nää syyskuisia leipomuksia ollut :-) Mielenkiintoinen... Mut löytyykös nuo Daim-juustokakku ja Päärynä-nougat-pähkinätorttu blogista?

    VastaaPoista
  4. MÄ tein tätä ja lapset tykkäs. Oli hyvää. Ehkä vähän liian kuivaa. Kakku kuulemma tuoksui siltä, että olisi aivan pakko leipoa pipareita..

    VastaaPoista