Sivut

16.6.2010

Mustikka-valkosuklaatäyte

Riittää 26cm kakun kahteen väliin.


130g valkosuklaata (Pandan levy)
2 prk Flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1dl sokeria (maun mukaan)
n. 1 rkl vaniljasokeria
n. 3dl mustikoita
5 liivatelehteä


Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa vispit vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sula valkosuklaa, lisää tähän seokseen nauhana liivatteet jotka on liuotettu pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää suklaa-tuorejuusto-liivateseos vaahdotetun kerman joukkoon, samoin sokeria.
Lisää lopuksi mustikat (jäisinä/hiukan sulatettuina). Älä vatkaa enää sähkövatkaimella, jos haluat marjojen pysyvän ehjinä ja kakun värin vaaleana. Jos vatkaa enempi tai käyttää sulaneita marjoja, silloin täytteestä tulee sitä lilampi mitä enemmän marjat hajoavat. Mausta vielä tarvittaessa sokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti