Sivut

7.6.2010

Lime-valkosuklaakakku



Tässä uusi versio lime-valkosuklaajuustokakusta.
Vaihdoin tavallisen maustamattoman tuorejuuston mascarponeen, ja makeutin tomusokerilla, ja lopputulos oli pehmeä, ihana, moussemainen täyte, joka ei ole ollenkaan kirpeä vaan lime maistuu sopivasti kuten myös valkosuklaa.

Ohje on isoon (28cm?) irtopohjavuokaan.

Pohja:
200g Digestive-keksejä
50g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
5dl Flora Vispiä
260g valkosuklaata
4 limeä
500g mascarpone-juustoa
1dl tomusokeria

Kiille:
3 liivatelehteä
3 limen mehu
n. 4,5dl vettä
vihreää elintarvikeväriä

Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa; painele irtopohjavuokaan jonka pohjalla leivinpaperi.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa vispi vaahdoksi. Purista lime-hedelmistä mehut. Sekoita mehu tuorejuustoon, lisää suklaa, ja lopuksi vispi. Makeuta sokerilla. Liuota liivatteet pieneen kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana moussen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kiillettä varten purista mehut ja sekoita veteen niin että kokonaismääräksi tulee n. 5 dl. Värjää elintarvikevärillä vihreäksi. Lisää liivatteet.
Kaada lusikan avulla jähmettyneen täytteen päälle. Jähmetä ainakin muutama tunti.

Tässä koristeena vispipursotukset ja valko- ja tummasuklaakoristeet, jotka pursotettu Lekuan silikonipursottimella, joka on tosi kätevä!

5 kommenttia:

  1. Tämä se vasta parasta kakkua oli. Taivaallinen!

    VastaaPoista
  2. Yhdyn edellisiin; aivan parasta! En ole tämänsortin kakkujen ylin ystävä, mutta tätä joutui ottamaan lisää! :) Joutuu siis kokeilemaan..

    VastaaPoista
  3. Tämän kakun täyte toimii hyvin täytekakunkin välissä! Lisäksi vielä vaikka vadelmia :)

    Tuosta tomusokerin määrästä, muistin sen ehkä väärin ja 0,5dl riittää varmastikin. Puolella desillä tein tämän täytteen taytekakkuunkin ja ihan riittävän makeaa tulee niinkin.

    VastaaPoista
  4. Ei hyytynyt kiille minulla tuolla liivatelehtimäärällä :/

    VastaaPoista